torsdag 18 september 2014

Vad jag vill berätta med denna blogg

Med denna blogg vill jag berätta för alla om vilket rättsläge som gäller för den som får barn med fel person och hur lite som krävs för att helt bli uteslsuten som förälder. Jag minns en film som för kanske tjugo år sedan väckte stort rabalder. Den hette "utan min dotter". Den handlade om en pappa som flydde till Irak med sin dotter. Modern beskrev i filmen sin maktlöshet och hur hon tillslut fick tillbaka dottern. Att jag själv skulle uppleva något liknande kunde jag aldrig föreställa mig. Att det skulle ske "helt i onödan" skulle jag aldrig helle kunnat föreställa mig. Att det skulle fortsätta och fortsätta i över tio år trots att jag ropat för döva öron inom samhälleliga instanser hade jag aldrig trott skulle kunna ske om jag hade fått gissa, innan det skedde. Det hade varit lättare att förstå om jag tex varit alkoholist med dokumenterade besvär och svårigheter eller om jag varit en dömd brottsling. Då hade jag förstått och accepterat faktum. Att jag skulle frånskiljas från mitt barns barndom med alla medel trots att inget någonsin bevisats ligga till grund för att göra mig olämplig. 

Som om detta inte är nog kan jag berätta att det inte ens behövs en anledning, även om jag hela tiden hör nya lösa anklagelser som är rena påhitt eller uppgifter tagna ur sitt sammanhang där hon som berättar dem mycket väl känner till sammanhangen fast hon väljer att inte säga hela sanningen om vad det är hon för tillfället lyfter fram och vrider till för att få mig att framstå i dålig dager. Det ligger nämligen till så att Svensk lag understödjer den förälder som letar fram konflikter och problem och straffar ut den som är tillmötesgående som kan släta över, gå vidare och kan känna förlåtelse. 

Förtelse har varit viktigt för mig och trots att jag inte ser mig som kristen är förlåtelsen ett otroligt viktigt verktyg för mig. Jag har lyckats förlåta mitt barns mamma många gånger och i perioder byggt upp det förtroende vi behöver så att jag ibland har kunnat stanna kvar i hennes och dotterns lägenhet medans hon själv gått och handlat eller åkt med min dotter på biltur 30 mil till mina föräldrar. 

Detta förtroende är något som min dotters mamma sedanvalt att inte berätta om när hennes hämndbegär tagit över eftersom jag känt mig tvingad att vända mig till domstol för andra gången. Detta eftersom min tid med min dotter decimerats, stulits från oss och i långa perioder försvunnit helt  (det är ett otroligt tabu att skriva "min tid med min dotter" och det är jag medveten om men det är ett politiskt ställningstagande för mig att ändå uttrycka mig så. Mer om detta i kommande inlägg).

Dessvärre har jag som man och som ogift, inget som helst förtroende inom rättsväsendet eller för familjerätten. För mig spelar det ingen roll hur mycket jag berättar om mammans och dotterns familjesituation, och hur orolig jag är för min dotters hälsa eftersom demsom jobbar med detta tror att det inte gör så mycket, att det inte spelar roll för ett barn om det saknar ena föräldern under hela sin uppväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar